Forum

Dit is een topic in Forum » Algemeen » Algemene zaken » Sparta Koerier

Citeer
Privébericht
Naar profiel
Bewerk dit bericht

Ik wil de mensen hartelijk bedanken voor de Sparta koerier die gisteren weer in de bus viel. Vooral het artikel over de (goede) JLO pianosnaartjes was zeer interessant. Ter aanvulling op dit artikel: Leertouwer heeft wel degelijk (een deel van?) van de voorraad van Oldtimerdelen opgekocht...

In aansluiting op het onderwerp onderdelen. Ik was afgelopen weekend op de beurs in Houten. Een erg mooie en grote beurs maar wat mij opviel is dat ik nauwelijks Sparta en/of JLO onderdelen heb kunnen ontdekken. Genoeg onderdelen om een complete Zündapp, Kreidler of Puch samen te stellen, maar je bent bijna kansloos als je Sparta onderdelen zoekt. Dit geldt voor meer grote beurzen zoals o.a. de brommerbeurs in Rosmalen.

Ik denk dat met name nieuwe leden veel interesse hebben in een lijst met beurzen waar Sparta onderdelen te koop worden aangeboden. Ik denk ook dat een lijst van leveranciers van Sparta onderdelen welkom is.

Uit ervaring weet ik dat mensen die beginnen met de oldtimer hobby en voor het eerst op zoek gaan naar Sparta ondderdelen, vast lopen. Resultaat is dat het project stopt en de brommer (al dan niet in onderdelen) in een vochtige schuur verdwijnt en dat is zonde.

De meeste van ons zijn al langer bezig en weten intussen wel waar we onze spullen kunnen vinden. Dit geldt niet voor nieuwe leden die (soms in een opwelling?) een oude Sparta kopen. Misschien is het mogelijk om een info pakketje samen te stellen en die op de site te zetten om aan te bieden aan nieuwe leden. Als je het pakketje toestuurt en NIET op de site zet, is sponsoring door de leveranciers die in de lijst worden opgenomen ook nog een optie... 

Ik wens iedereen alvast een fijne kerst en een mooie jaarwisseling

Goof 

45069
Citeer
Privébericht
Naar profiel
45069

Goof je bericht gelezen,   ook mijn ervaring is dat je inderdaad weinig Sparta spullen aantreft op de beurzen.  Ook ik ben nieuwsgierig of er beurzen zijn waar wel dergelijke onderdelen aangeboden worden.   

Ouwe Luuk
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Ouwe Luuk

Hoi Goof, ik was ook in Houten en kwam Freek nog tegen. We ervaarden t zelfde probleem; t was zoeken naar Sparta en idd veel Kreidler, Zundapp en Puch. Toch hadden we allebei nog wat kunnen scoren hoor maar veel was t niet. Dat pakket lijkt me n uitstekend idee zodat nieuwe Sparta rijders niet te snel de moed in de schoenen zakt..

@tje
Citeer
Privébericht
Naar profiel
@tje

Ook ik ervaar dit met jullie heren sinds een half jaar in het bezit van een sparta en op beursen totaal geen of heel weinig onderdelen te vinden voor sparta, maakt aan een kant het merk ook weer bijzonder dat je echt moet zoeken naar dat ene onderdeeltje zonder dat je word dood gegooit met onderdelen zoals bij de door jullie genoemde merken waarvan je je gelijk weer af vraagt of het wel orgineel is.

Ik ben hier nog maar net en bij de club, en kan elke info over waar ze sparta spullen verkopen graag gebruiken.

Groet @tje

J.vos
Citeer
Privébericht
Naar profiel
J.vos

De beurs in hardenberg kom ik wel eens sparta onderdelen tegen en ik heb daar ook al veel weg gehaald .g.r jan vos een spzrta liefhebber uut klazienaveen

paulmz
Citeer
Privébericht
Naar profiel
paulmz

Och het moeilijk kunnen vinden van onderdelen, maakt het juist leuk.

Voor de andere bovengenoemde merken is alles gewoon nieuw te koop op div. adressen.

Wat betreft Sparta, ik dacht in juni ik ga naar Bockhorn(D) voor Sachs onderdelen, immers dan ben je bij de bron, nou met moeite 1 kraam die maar een paar dingetjes had.

Ik heb ook een aantal Mobylettes,ook hiervoor is weinig te vnden behalve op de beurs in Heerhugowaard.

 

PaulOver dit topic

Gestart 20 December 2017 door

Laatste reactie door 7037


Meest recente posts

LO V49/3 (drie versnellingen, geforceerde koeling
Die heeft Jansen in Hellendoorn wel voor je hoor.
13 Juli | 22:22 uur door Ouwe Luuk

Patentcrank demonteren
Dag mannen, bededankt voor jullie tips. Het is me niet gelukt om...
11 Juli | 21:32 uur door Robbert_K

Sparta Matic TV onderdelen te koop
Hallo mensen , ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Dirk en ik...
11 Juli | 14:20 uur door

Sparta 2V en FA50?
Daar ben ik lang naar aan t zoeken geweest. Je kunt misschien bij...
11 Juli | 10:52 uur door Ouwe Luuk

Voostellen Frans
Daarom, Ger, is het beter om een 4V aan te schaffen. Daarmee kan je...
10 Juli | 22:27 uur door piet vetnippel

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: