Forum

Dit is een topic in Forum » Algemeen » Algemene zaken » Sport 2v - Originele kleur wit? + Kleurcode

SnelleVogel
Citeer
Privébericht
Naar profiel
SnelleVogel

Goedendag mede sparta liefhebbers, 

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Mees en ik ben een sparta sport 2v uit 1975 aan het opknappen. De brommer is op het moment helemaal uit elkaar en klaar om gespoten te worden. Alleen weet ik nog niet precies welke kleur ik moet hebben. Ik trof hem in de schuur aan met de (originele?) kleur wit, zoals op de foto's te zien. Weet iemand wellicht of dit een originele kleur is van de 2v, en zo ja welke kleurcode dit kan zijn?

Alle kennis wordt gewaardeerd, alvast bedankt,

 

Mees.Zijaanzicht brommerSpatbord brommer

SnelleVogel
Citeer
Privébericht
Naar profiel
SnelleVogel

Bij de originele post was het mislukt om de foto's toe te voegen, en ik kreeg een fout bij het bewerken. Vandaar hier de foto's:Zijaanzicht sparta sport 2v

Spatbord sparta sport 2v

lutges
Citeer
Privébericht
Naar profiel
lutges

Beste Mees,

Ik ben geen expert van deze modellen maar volgens mij is deze er nooit geweest in origineel wit. Alleen de ULM's waren wit en dat zijn altijd 3v's dacht ik. Kwa kleur was deze er o.a. in rood,blauw,groen en 'n bruine kleur.


Verder gebruikte sparta geen kleurnr's zoals RAL nr's dus kleur is altijd proberen te matchen op wat je hebt. maar zoals al vermeld is deze dacht ik niet origineel kwa kleur, evt dat er hier ergens wel 'n kleur nr vermeld is van een van de originele kleuren.

@tje
Citeer
Privébericht
Naar profiel
@tje

Ik durf ook niet te zeggen dat een 2v in wit is geleverd.

Mijn 2v is rood en de kleuren die lutges al beschreef zijn volgens mij de kleuren die sparta gebruikte.

Misschien als je gaat schuren dat je onder het wit een andere kleur tegen komt mocht dat rood zijn dan kan ik je aan de code helpen die staat op de spuitbus die ik heb laten mengen.

Ze hebben met een apparaat de kleur bepaald en die klopt perfect.

Als ik hem opzet lijkt hij donkerder maar als hij droog is is hij persies goed

45069
Citeer
Privébericht
Naar profiel
45069

Aan de hand van je framenummer kom je er toch wel achter denk ik.

Bij het Coda in Apeldoorn kun je het opvragen.

 

FW91
Citeer
Privébericht
Naar profiel
FW91

Hoi Mees!

Interessante brommer! Laughing Zoals Lutgers en @tje inderdaad aangeven is de kleur wit nooit een fabrieksstandaard geweest voor de gewone Sport 2V, 3V en Grand Sport 4V modellen. Alleen voor de Rijkspolitie zijn er in 1974/75 een paar honderd Sport exemplaren omgebouwd tot lichte motorfiets (de ULM uitvoering) die wel vanaf de Sparta fabriek wit waren. Lakkleuren werden in de Sparta fabriek zelf gemengd en kleurnummers zijn er helaas niet. Deze ULM's werden na hun dienst door de rijkspolitie weer doorverkocht. Het zou kunnen dat dit een exemplaar is die weer is terug gebouw is naar een civiele versie: een Sport 2V. Een ander cenario is dat deze niet meer de originele kleur is, en iemand hem in het verleden zelf wit gespoten heeft.

Welk framenummer staat er op het aluminium plaatje van jouw brommer? Misschien kan ik voor je even in het oude fabrieksregister kijken. Zo te zien aan de details betreft het een Sport 2V uitvoering van ca. tussen 1973 en 1975 (mits alles nog origineel van deze brommer is). Dat betekent dat de kans groot is dat het framenummer helaas niet meer terug gevonden kan worden en ook niet terug te vinden is in welke kleur deze brommer de Sparta fabriek verlaten heeft. Het oude fabrieksregister gaat maar tot en met begin 1973.

ULM uitvoeringen hadden vaak een afwijkend ingekrast nummer op het frame staan, gewone Sport versies hadden een aluminium frame nummer plaatje en een typekeur nummer (1968/1972 een sticker, en vanaf 1972 ingeslagen in het frame). Als er ergens op het frame typekeur B0137 te vinden is is het een vanaf fabriek geleverde Sport 2V en geen ULM, en waarschinlijk niet meer in de originele kleur.

Groet! FreekOver dit topic

Gestart 10 December 2021 door SnelleVogel

Laatste reactie door 45069


Meest recente posts

gegevens coda
hoi geert, bedankt voor het opzoeken van de gegevens. Mijn Sparta...
17 Mei | 23:53 uur door DennisW6789

Lichtschakelaar aansluiten sparta gi50
Dankjewel voor de tip! Ik zal van de week eens proberen of het lukt...
16 Mei | 14:18 uur door DennisW6789

Sparta sport 1966 te koop
Dag allen, gelukkig is er een oplossing gevonden en mag hij...
15 Mei | 15:12 uur door Swoek

Sparta Easy Deluxe Building Year
If I take a look on the Modellen Page for the EASY it look like...
14 Mei | 11:02 uur door Geert

Kreidler koplamp op een sparta?
Dat ziet er weer heel netjes uit Edwin! Fijn dat je dit met ons...
13 Mei | 21:14 uur door Ouwe Luuk

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: