Forum

Dit is een topic in Forum » De Werkplaats » Bodywork » lekkage?

lucas005
Citeer
Privébericht
Naar profiel
lucas005

Mijn Sparta sport 2V lekt. Er staat een plasje olie of benzine onder. Als ik helemaal onder aan het frame voel, merk ik dat er daar een openingetje in de lasnaad zit (dat er volgens mij ook behoort te zitten) waar het spul uit komt. Dan drupt het op de plek waar de achterbrug aan het frame vastzit. Betekent dit dat mijn benzinetank lekt en dat de benzine door het frame naar beneden loopt? Of kan het ook ergens anders vandaan komen? Wie weet het en weet ook hoe ik het kan verhelpen? Overigens staat onder het plastic dekseltje bovenop het motorblokje ook altijd olie. Is dit normaal? Ik heb de brommer nog niet zo lang, dus het is allemaal nieuw voor mij. 

In Rook Opgegaan
Citeer
Privébericht
Naar profiel
In Rook Opgegaan

je benzine kraantje kan ook lek zijn of niet helemaal dicht, dan stroomt het heel langzaam door je carburateur via je luchtfilter eruit.

als het nou door je carburateur er uitloopt kijk dan even je vlotter na of die niet lek is.
Zit bij jouw brommer je luchtfilter verbonden met je frame?dan heb je inderdaad kans dat de benzine door je frame heen druppelt en er ergens uitloopt.

Maarten
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Maarten

In het frame zit die opening voor het afwateren, oftewel het lozen van regenwater dat langs de buddyseat onderin het frame terecht kan komen, haal even een kabeltje door het gat heen en loos al het water dat zich heeft opgehoopt.

Benzine kan het niet zijn. Of je tank moet inderdaad lek zijn.

Maar probeer eerst even af te wateren, vervolgens een nachtje een krant onder de brommer en bepaal dan of het gelekte spul olie is of dat je verdoogde plekjes benzine aan treft.

de olie onder het dekseltje zeet hij door de pakking heen, dit geberut alleen wanneer de ontluchting van het blokje niet op orde is, draai de grote moer aan de rechterkant boven de trapas er eens uit en controleer of het gaatje in die moer niet verstopt is.

Van enkel zweten van olie aldaar kun je geen directe problemen krijgen, maar het duidt er wel op dat de pakking een keer vervangen zal moeten worden.lucas005
Citeer
Privébericht
Naar profiel
lucas005

hoe herken je een slechte vlotter en waar is die dan verkrijgbaar?

Maarten
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Maarten

haal hemer eens uit en gooi hem in een glas water, de vlotter zal moeten blijven drijven, vervolgens even onderduwen en kijken  of je belletjes ziet.Zie je dat niet en blijft hij goed drijven?

Dan nog even luisteren of je vloeistof binennin hoort klotsen. Zo niet dan kan het zijn dat je de passing van het dekseltje en de punt van de vlotter moet reinigen, even wat cif/jif op de punt, deksel los in de hand, vlotter met ingesmeerde punt er in en even ronddraaien in het deksel om ze weer op elkaar in te slijpen.

Gorik
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Gorik

Hallo ik heb vorige week mijn allereerste sparta tour bwj 1969 tweedehands gekocht.Alles leek in orde en nu in afwachting op mijn kentekenplaat en nog maar slechts een paar zeer korte ritjes gereden merk ik dat er lekkage is onder het motorblok. Ik vind het zelfs vrij veel en weet niet goed wat er juist lekt .Bij nader toezien is het precies de pakking die niet meer goed afsluit ??? Maar zelf ben ik volkomen een leek in die zaken en er zelf aan beginnen dat doe ik niet. Weet iemand een goede (betrouwbare) technieker waar ik mijn bromfiets kan laten herstellen? Liefst niet te ver van de Belgische grens. Dank je wel .

GorikOver dit topic

Gestart 9 April 2012 door lucas005

Laatste reactie door Gorik


Meest recente posts

Cilinder gezocht
Als je zo'n geleerde bolleboos bent moet het voor jou een...
6 December | 21:24 uur door piet vetnippel

Teller aandrijving Sparta Sport 2v
rinky toys uit Breda heeft ze ook let wel op de diameter van je wiel
5 December | 15:07 uur door gerardus

Trapas Sachs 2v
wat remhevel betreft is in het blok de blauwe rem stop in de...
5 December | 15:04 uur door gerardus

Wielen sparta lucky
Jacco er staan n paar wielen op mp groet Ronald
2 December | 07:39 uur door Ouwe Luuk

18 November | 19:11 uur door Sparta Sport

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: