Forum

Dit is een topic in Forum » De Werkplaats » Bodywork » Waar moet dit onderdeel?

JSRS
Citeer
Privébericht
Naar profiel
JSRS

Beste Sparta clubleden, ik ben begonnen met het in elkaar zetten van de Sparta GF50. Er zitten al weer wat onderdelen op, maar ik kom ook dingen tegen waarvan ik geen idee heb waar ze moeten komen. Bijvoorbeeld een klein maantje wat precies op mijn vingertopje past en buigt (zie foto). Heeft iemand een idee waar dit gemonteerd moet worden? Ook weet ik niet wat de originele pedalen zijn van de bestuurder voor deze brommer. Ik heb een soort parabool vormige union pedalen, zijn deze de originele? Misschien heb ik in de toekomst meer vragen, die krijgen jullie dan nog te horen ;).

Hartelijke groet, Jelmer.

pjotr
Citeer
Privébericht
Naar profiel
pjotr

Dit halve maantje hoort denk ik op de remstang te zitten, net achter de veer en precies voor de remhevel waar de remstang door heen gaat.

Veelal zaten op de sparta's van deze bouwjaren union pedalen.
Google maar eens op union bromfiets pedalen dan kom je ze vanzelf tegen. (blokpedalen)

Gr.Peter. 

JSRS
Citeer
Privébericht
Naar profiel
JSRS

Dag Peter,

Dank voor het reageren en excuses voor mijn late reactie. Ik kwam inderdaad nóg een half maantje tegen op de remstang, dus nu heb ik er twee. Weet u misschien ook waar de tweede moet? 

De pedalen zien er in ieder geval beter uit dan wat er op zat, dus dat is al een plus.

Nog een heel andere vraag: het blokje is gereviseerd en er is een nieuwe zuiger geplaatst. Welke mengverhouding stellen jullie spartanen voor? In de handleiding van de GF50 staat dat ik 1 op 16 moet mengen voor het inrijden, maar dit lijkt me extreem veel. Normaal meng je 1 op 50 dus voor inrijden iets ruimer (ongeveer 1 op 40).

In dezelfde handleiding wordt ook aangeraden om SAE 40 of 50 motorolie te gebruiken om te mengen. Ik heb nu een fles 'Motul 2T scooter expert', maar er staat niet op of dat SAE 40 of 50 is. Zal ik die gebruiken of raden jullie aan om een ander type motorolie te gebruiken? 

Ouwe Luuk
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Ouwe Luuk

Wietse adviseerde mij ooit om een maatje (of2) grotere sproeier te nemen bij t inrijden na de revisie, dacht de eerste 200? Km. Je kunt evt iets vetter smeren, maar maak t niet te gek want je krijgt er ook weer ectra aanslag van namelijk. Zelf gebruik ik Castrol clean burn om mee te mixen, maar denk dat een andere 2T mengsmeerolie ook prima kan zijn.

Groet Ronald

Koosolex
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Koosolex

- Beide halce maantjes komen aan weerszijden van de bus in de remhevel. Dus 1 aan de kant van de pedalen en de andere net achter de stelmoer.

- Ik rijd (en velen met mij) op een mengverhouding van 1:40. Gebruik vooral een goede vol synthetische 2T-olie. Ik gebruik Shell Advoange 2T olie. Maar Castrol Power RS wordt ook veel gebruikt. Vol sysnthetisch is belangrijk omdat je dan de minste koolafzetting krijgt. Een minerale olie geeft vsan nature meer kool afzetting.

- Voor het inrijden gebruik ik een mengverhouding van 1:30. Zolang je een goede olie gebruikt is dat vet genoeg. En hoelnag moet je inrijden? Mij is ooit geleerd; rijdt eerst maar een tank leeg met 1:30. Daarna kun je voorzichtig schaler gaan mengen.

- En zoals Ouwe Luuk ook al schreef. Bij het inrijden een maatje groeter sproeier gebruiken. Het mengsel wordt dan wat rijker waardoor de kans op een vastloper weer afneemt.

 

En laat eens wat foto's van je GF zien. Zijn we dol op :-)

JSRS
Citeer
Privébericht
Naar profiel
JSRS

Allereerst dank voor beide reacties heren.

De brommer is intussen bijna afgebouwd. Alleen de sierstrips, kettingkast en een goede buddyseat moeten er nog op. Ook het blokje werkt, maar hij is nog niet helemaal goed afgesteld. Hij heeft de neiging bij vrijloop in de versnelling te schieten. Ik gok dat het te maken heeft met de kabel voor de selectie van de versnellingen. Voordat ik aan dingen ga draaien wil ik eerst hier checken of dat juist is. Weet iemand misschien dan ook of ik deze kabel meer moet laten vieren of aanhalen?

 

Hier nog een foto :)

 

Groet JelmerOver dit topic

Gestart 18 Augustus 2023 door JSRS

Laatste reactie door Koosolex


Meest recente posts

Nieuwe website
Mail ontvangen,en het werkt.
22 Juni | 00:59 uur door henkp

Magura mb50
https://tomosmopedparts.nl/products/chokepal-chokeknop-tomos-a3-s1-...
16 Juni | 21:57 uur door 45069

3V rijdt, nu fijn stellen
Mooi dat je ecomax kunt kopen bij jou in de buurt Gerrit, wat t...
14 Juni | 16:24 uur door Ouwe Luuk

Kenteken Spartamatic
Nou dat zal niet meevallen, kun je deze niet gewoon laten keuren?...
10 Juni | 12:11 uur door Ouwe Luuk

Spartamatic
Ik ben op zoek naar een spartamatic frame plus kenteken of alleen...
9 Juni | 19:58 uur door Hjruiter

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: