Forum

Dit is een topic in Forum » De Werkplaats » Elektriciteit » Accu aansluiten 3V ULM

Syncrorcnys
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Syncrorcnys

Hallo allemaal,

Ik ben sinds een jaar lid hier en ik heb al eens eerder wat gepost. Ik ben intussen nogal geinfecteerd door het Spartavirus, want na de Lucky heb ik ook nog een GI 2V en een Easy deluxe 2V op mijn naam staan. 

En sinds vorig jaar ook een ULM. Ik kocht hem via marktplaats in een dorpje hier vlak bij. Eigenlijk zocht ik wat onderdelen voor de GI en daarom reageerde ik op een advertentie zonder foto. Bleek het bij bezichtigen een echte ULM te zijn! Hij stond al 20 jaar in een schuurtje. De man had hem ooit geruild in de buurt van Tiel tegen een kastje. En bij die eigenaar stond hij ook al 10 jaar in een hok. 

Ik hoefde er niet over te denken, die 3V was verkocht natuurlijk! Ook al hadden die 30 jaren in vochtige schuren geen goed gedaan. Aardig wat roest, het blok kreeg ik er gedemonteerd in een kistje bij. Geen tassen en een ontbrekende voorspartbordbeugel en motorsteun. Ooit heeft iemand met een kwast het voorspatbord, de zadelplaat en de koplamp geschilderd.

Ik heb lang nagedacht over het opknappen. Ga ik hem restaureren of conserveren? 

Ik vind dat geleefde en wat roestige eigenlijk wel mooi, je ziet het leven. Vandaar dat ik voor conserveren heb gekozen. Alles is gedemonteerd en alleen behandeld met Owatrol tegen verder roesten. En nu ben ik hem weer aan het opbouwen. Het blok is net terug van revisie (ziet er prima uit Wietse). 

Bij het aansluiten van de kabelboom loop ik nu tegen het volgende aan: ik weet niet hoe de accu wordt aangesloten. Zoals jullie wellicht weten heeft een ULM een kleine 6 volt accu onder het zadel. Ik heb het schema van een 3V, maar daar staat geen accu op. 

Weet iemand waaraan ik de witte en zwarte draad die vanaf de accu komen moet koppelen? De rode gaat naar de claxon, dat weet ik.

Ik zoek trouwens nog de spatbordbeugels en de driehoekige kapjes naast het scharnierpunt van de achterbrug, dus als iemand nog wat heeft liggen? 

 

Grtz Marc 

Syncrorcnys
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Syncrorcnys

Een paar plaatjes erbij: 

Zo kocht ik de ULM vorig jaar. De motor kreeg ik er in delen in een kistje bij. Ook een los beenschild in de grondlak. Gezien het handgeschilderde voorspatbord, ontbrekende spatbordbeugel en zwart geschilderde koplamp denk ik dat hij ooit schade had en daarna half gerepareerd in de eerste schuur werd gezet. 

Sparta 3v Ulm aankoop

 

Ik heb voor nu even de zwarte en witte draad vanaf de accu vastgezet met een tie-ripje. Maar waar moeten ze nu op? Accu bedrading

En zo staat hij er nu (gister) bij. De tassen heb ik via marktplaats gevonden. Komen van een oude BMW eind 60ies. De goede maat en mooi verweerd vind ik. De claxon heb ik voor nu even vastgezet op de steun van het beenschild. 

Sparta ulm 3v opgebouwd

pjotr
Citeer
Privébericht
Naar profiel
pjotr

Heb je een pb bericht gedaan.

pjotr
Citeer
Privébericht
Naar profiel
pjotr

Als je bij het forum bij 'zoeken' de term ULM invoert kom je nog meer mensen tegen die een ULM in hun bezit hebben. Het zou goed kunnen dat zij dit bericht niet lezen en reageren, je kunt ze dan evt een persoonlijk bericht sturen.

Gr. Peter.

Syncrorcnys
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Syncrorcnys

Dat is een goed idee, ga ik proberen. Bedankt voor je reactie! 

Ramon.
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Ramon.

Ik zal vanavond even voor je kijken!Over dit topic

Gestart 16 Februari 2020 door Syncrorcnys

Laatste reactie door Syncrorcnys


Meest recente posts

Mijn Batavus TS49 2V: Motorische vragen
Beste forumleden.  Sinds kort ben ik eigenaar van een best...
12 April | 16:45 uur door [email protected]

kleur spartamatic
de kleur van mijn spartamatic is grijs. in mijn ogen Het coda geeft...
11 April | 20:24 uur door Kiwi

Sparta sport historie
Top, bedankt! Heb hem gevonden inderdaad!
8 April | 09:51 uur door JulianBurger

voorvork
hoi @tje, ik heb de veren dik in het vet gezet en aangedraaid tot...
8 April | 09:46 uur door Tommy-z

Sparta FA50
Bedankt Geert, wou ze net plaatsen. De G 50 AV uit '56 en ook de...
6 April | 22:01 uur door pjotr

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: