Forum

Dit is een topic in Forum » De Werkplaats » Motorisch » Bing Sproeiers

Rimmert
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Rimmert

Hallo

ik heb onlangs een nieuwe uitlaat op mijn sparta sport gezet. Op vol gas verzoop de motor rond 40 km/h dan begon hij te stoten en in te houden. Dus toen heb ik de clip van de gasnaald op de hoogste stand gezet. Nu rijdt hij al beter maar rond de 45 km vol gas gebeurt het weer. Iets gas terug en het rijdt soepel. Draai ik dan het gas weer open begint hij te stotteren. De naald kan dus niet verder dus ik denk dat de sproeier niet klopt. Misschien heeft het met de nieuwe uitlaat te maken die ik erop heb gezet. er zit nu een sproeier maat 60 volgens mij.

Het betreft een bing 1/12/168 carburateur. Op een sparta 3v met de ovale membraan cilinder.

Zou een kleinere sproeier de oplossing kunnen zijn? En waar zou ik deze kunnen krijgen? Ik heb zelf al even gezien maar ik kom ze niet tegen.

Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen. 

Rimmert
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Rimmert

Mijn bougie is trouwens wel mooi koffie bruin. Was ik vergeten te vertellen. Ook rijdt de brommer prima tot het de laatste top snelheid dan moet je het gas dus terugdraaien tot hij weer mooi verder loopt.

Rimmert
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Rimmert

Ik heb gisteren sproeiers 56 en 58 gekocht om te proberen. 56 met de gas naald op de armste stand rijdt aardig mooi. Toch bij volgas rond 45 km per uur begint hij nog steeds te stotteren. Kan ik nu gewoon de sproeiers kleiner proberen tot hij in de 3e versnelling vol gas niet verzuipt of moet ik opletten met te arm lopen i.v.m warmloper? Bijv sproeier 54 of 52? Want ik neem aan dat de brommer mooi volgas volle toeren moet kunnen rijden in de laatste versnelling. Niet ongeveer vol gas met gestotter, Want het rijdt ook wat vervelend.

Ik hoop dat iemand uitkomst kan bieden. 

henkp
Citeer
Privébericht
Naar profiel
henkp

Wat verwacht je eigenlijk van het blokje?Veel sneller dan 45 zal ie nooit gaan zonder ingrijpende veranderingen.Ze zijn gemaakt voor een gangetje van 45.Hou de orginele sproeier erin waarbij de bougie de mooie kleur heeft,en vergroot het voortandwiel met 1 tand.Het blokje zal dan wat meer moeten werken en minder 4-takten.Veel meer dan 50 zal je er niet uit krijgen.

electronicasmurf
Citeer
Privébericht
Naar profiel
electronicasmurf

En, Sproeier 58 zit er origineel in. Een dikkere uitlaatbocht helpt ook wel iets. Pas als je met de vijl aan de gang gaat loopt de brommer lekker.

Rimmert
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Rimmert

Bedankt voor het advies. Ik verwacht ook niet zoveel van het blokje meer dan 50 hoeft ook niet, maar het leek me vreemd dat hij zo zou viertakten op vol gas. Maar ik zal eens het tandwiel voor met een tand vergroten.Over dit topic

Gestart 9 Juli 2015 door Rimmert

Laatste reactie door Rimmert


Meest recente posts

Slippen van de koppeling van sparta 2v uit 76
Volgens t boekje is t 13-32 tandwielverhouding. Groet Ronald
13 Augustus | 22:12 uur door Ouwe Luuk

Olie verversen Sachs 50/3
Ooh hee dat is interessant Pjotr! Ik wist niet dat Sachs zelf ATF...
12 Augustus | 23:55 uur door FW91

Vraagjes.....
Rinky toys heeft de handels kijk daarvoor bij puch met...
11 Augustus | 18:05 uur door @tje

G49 valt uit.
Geen koude bougie muurvast in n hete motor draaien heb ik weleens...
5 Augustus | 08:39 uur door Ouwe Luuk

JLO GA50 koppeling mist
Je mist overigens niet de koppeling maar de kruisveer +borgring en...
25 Juli | 13:26 uur door pjotr

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: