Forum

Dit is een topic in Forum » De Werkplaats » Motorisch » carburatie sachs automaat

nwam69
Citeer
Privébericht
Naar profiel
nwam69

Mijn SE is bijna helemaal klaar nu na 2 jaar lassen slijpen schuren spuiten en monteren.

Bij de proefrit blijkt dat hij in ieder geval prima start, 1 tikkie is voldoende.

Bij het inschakelen van de koppeling voel je duidelijk dat de motor aangrijpt. Wegrijden gaat prima bij gas geven, dus de automaat werkt.

De motor komt lekker op gang maar bij volgas houdt hij in en begint zelfs stationair te lopen. 

Ik heb de benzinetoevoer gecontroleerd, daar mankeert niets aan.

Ik tank Shell V power en mix 1 op 40 met halfsynthetische shell olie

sproeiermaat is 62

Heeft imand een idee wat hier aan de hand kan zijn?

Wat is het verschil tussen de carburateurs bijvoorbeeld 1/12/133 of 1/12 166 behalve de shoke ?

pjotr
Citeer
Privébericht
Naar profiel
pjotr

zou het misschien kunnen dat het ontluchtings gaatje van je benzine dop dicht zit en er vacuüm op de tank wordt getrokken? Zoals jij het omschrijft lijkt het mij toch wel iets van geen of onvoldoende brandstof krijgen.

Ouwe Luuk
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Ouwe Luuk

Dus even onder t rijden je tankdop losdraaien en kijken of t dan beter gaat...

nwam69
Citeer
Privébericht
Naar profiel
nwam69

Bedankt heren.Stom van mij dat ik daar niet zelf aan heb gedacht.

Ik ga het vandaag uittesten.

Ouwe Luuk
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Ouwe Luuk

Dat overkomt iedereen wel n keer denk ik...

nwam69
Citeer
Privébericht
Naar profiel
nwam69

Eerst maar allemaal goed 2021 toegewenst.

Hopelijk kunnen we weer eens in groepsverband gaan rijden met onze ouwe dingen.

Ik heb nog een proefritje gemaakt en tijdens het rijden de benzinedop losgedraaid.

Geen verschil. hij krijgt benzine zat. 

Ik heb het geprobeerd met te werken met de shokklep, luchtfilter eraf en erop, de uitlaat eraf en erop, 

de sproeiers verwisseld, een nieuwe naald geplaatst, naald een standje hoger gezet. ontsteking gecontroleerd enz. enz. 

Helaas geen verbetering, de motor slaat direct aan en loopt stationair prima tot 3/4 gas en dan gaat ie inhouden en terugvallen.

Ik bespeur geen vals lucht langs de voet-en koppakking of de carburateur. wat kan er aan de hand zijn?

Als iemand mij een tip kan geven zou ik er erg blij mee zijn.



Over dit topic

Gestart 27 December 2020 door nwam69

Laatste reactie door schreud


Meest recente posts

welke uitlaat heeft de voorkeur
Artikelnummer 18300-ZU-32SIG deze zit er nu op rijdt nu bijna 55...
28 September | 21:53 uur door Schavie13

Hulp gezocht bij een achterwiel GI 50 Sport
User pjotr zei: Hoi Mark, heb je brommer gezien tijdens de...
28 September | 13:30 uur door Mark Voskamp

Kleurcodes sparta v3
Hallo,   er zijn geen kleurcodes voor de lakkleuren van...
27 September | 11:57 uur door 45069

Sparta Happy
Ik bied mijn sparta happy aan. Het motortje loopt erg soepel rond...
23 September | 20:26 uur door M K Young

Sparta GI50 Sport Zuiger
Rinky toys uit Breda verkoopt zuigers voor jlo.Ook Henk Hoekman uit...
23 September | 18:45 uur door pjotr

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: