Forum

Dit is een topic in Forum » De Werkplaats » Motorisch » help klep past niet meer

willemk
Citeer
Privébericht
Naar profiel
willemk

halo ikheb een vraag, ik heb mijn ontsteking van de sachs 50/02D nl los gehad. na alles weer gemonteerd te hebben lipe het blokje mijn inziens prima. dus dacht verder afmonteren. maar helaas de klep van het blok past niet meer loopt aan tegen de ontsteking ( magneet ) van alles geprobeerd maar krijg hem er niet verder op. ik ben bang dat ik het schroefdraad verrot draai als ik door ga. is er een speciaal foefje om deze er op de juiste manier op te zetten. het is voor het eerst dat ik er een bijlage bij verzend dus hoop dat het goed gaat. de uitlaat zat nog los hoor dus wellicht een beetje harder geluid dan normaal. graag jullie mening of het blokje naar gehoor goed loopt. en natuurlijk hoe krijg ik de ontsteking er verder op zodat ik het kapje wer kan monteren

 

bij voor baat bedankt voor de reacties

pjotr
Citeer
Privébericht
Naar profiel
pjotr

ik denk dat het vliegwiel niet ver genoeg op de kruktap van de krukas zit, zou anders zo niet kunnen bedenken waarom het vliegwieldeksel nu niet meer past

hansstevens
Citeer
Privébericht
Naar profiel
hansstevens

Je hebt het vliegwiel los gehad ,heb je ook opgelet dat de spie op de krukas en de sleuf in het vliegwiel in een lijn staan ,zo niet dan klopt het verhaal dat het deksel niet meer sluiten wil het vliegwiel staat schuin op de krukas tap ,de ruimte tussen de deksel en het vliegwiel is al beperkt,en moet op de juiste manier geplaatst worden dus de schroeven er in draaien het deksel op en neer bewegen ,en vast draaien als het deksel in het midden staat.

Maar eerst kijken of het vliewiel juist is gemonteerd,dus de spie moet in de sluif van het vliegwiel en daar na de moer goed vast zetten, vliewiel tegen houden met de sleuten van een haakse  slijptol,nooit een zuigerstop gebruiken!!!

Ook is het handig om eerst de juiste lectuur te lezen betrffende het verwijderen van het vlieg wiel en het terug plaatsen ,ga nooit zo maar op goed geluk aan het sleuten .

willemk
Citeer
Privébericht
Naar profiel
willemk

Hans bedankt voor je reactie. veel lag al uit elkaar toen ik de verschillende onderdelen ankocht. met het boekje van de spartaclub ben ik heel ver gekomen. ondanks ik niet technische ben. ik ga nog een keer controleren of de sleuf met spie op de juiste wijze is aangebracht. ik zal je op de hoogte brengen zodra ik er tij voor heb. ( waarschijnlijk a.s. zondag) 

Maarten
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Maarten

maandagavonden zit ik op de wagnerlaan in voorschoten qua werk dus mocht het niet lukken Wink

dinsdagen en woensdagen ligt Voorschoten op mn route met de brommer.

Mijn telefoonnummer kun je vinden in het colofon van het clubblaadje (achterzijde voorpagina), volgens mij kan ik beter even een keer bij je langs scheuren om even te helpen, kan ik meteen even bekijken wat je eventueel qua deeltjes voor de koppelingshendel nodig hebt.

willemk
Citeer
Privébericht
Naar profiel
willemk

hoi mannen, het is gelukt. ik had vandaag de kriebels je kent dat wel iets wat niet lukt, dan tips heb gekregen en geen tijd om het uit te proberen. vanmiddag was het rustig op mijn werk. mooie kans om een vrije middag te nemen en uit te proberen. inderdaad een enkele milimeter er naast. hartelijk dank zodra er weer vragen zijn zal ik ze zeker stellen. Ik zal binnen kort foto's plaatsen. het is geen topstuk. maar wel om trots op te zijn mijn eerste project zonder echte technische kennis Over dit topic

Gestart 30 Augustus 2014 door willemk

Laatste reactie door Maarten


Meest recente posts

G49 valt uit.
Geen koude bougie muurvast in n hete motor draaien heb ik weleens...
5 Augustus | 08:39 uur door Ouwe Luuk

JLO GA50 koppeling mist
Je mist overigens niet de koppeling maar de kruisveer +borgring en...
25 Juli | 13:26 uur door pjotr

Sparta beenscherm te koop
Ja, precies. Een zeldzame verschijning en ook nog in originele staat.
24 Juli | 10:22 uur door Jeenmarum

Benzinetank sparta sport gi49
Gezocht een benzinetank voor sparta sport uit 1966, 2v
19 Juli | 16:46 uur door Kees

Sparta switch
Ik kwam deze sparta switche elektrice step tegen op youtube. Nooit...
16 Juli | 19:30 uur door @tje

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: