Forum

Dit is een topic in Forum » De Werkplaats » Motorisch » Sparta spartamatic av 1969. Loop slecht tips?

Iply
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Iply
Hallo ik ben nieuw op dit forum. Mijn naam is Jos Lange ben 21 jaar en ik heb sinds eergisteren een mooie Sparta spartamatic av uit 1969. Tot op vandaag reed hij goed. Ik ben er vandaag een stuk mee gaan rijden. Hij starten goed. Tot op de terug wel. Uit het niets begon hij in te houden. Daarna moest ik stoppen toen viel hij uit. Na het starten maakte hij veel lawaai en komt bijna niet voor uit. Dus ik heb hem uit gezet en naar huis gefietst. Weet iemand wat het probleem kan zij?? Ik ga er morgen samen met mijn vader naar kijken dus alle tips zijn welkom Groetjes Jos
electronicasmurf
Citeer
Privébericht
Naar profiel
electronicasmurf

Hallo,

 

Leuk dat je een sparta gekocht hebt.

Kijk aller eerst eens of er niet een berg roest in de tank zit, ik denk namelijk dat het uitvallen komt door een vieze tank/ vuil in de carburateur.

 

Maar daarvan gaat ie geen herrie maken, hoe klinkt het geluid? krijsend/loopt ie gewoon heel hard stationair/uitlaat lek?
Probeer het eens te omschrijven.

En kan je hem nogwel "normaal" starten?

wijnbelt
Citeer
Privébericht
Naar profiel
wijnbelt

Hoe is het met je uitlaat verstopt??

Iply
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Iply
Hij start wel maar zoals ik zij maakt hij dan veel lawaai. Het geluid is een beetje moeilijk te omschrijven. Maar zodra ik het gas los laat en bijna tot stilstand kom valt de motor uit. Stationair loopt die bijna niet omdat hij dan uitvalt. De uitlaat weet ik niet. Zover ik weer is die nog goed. En het geluid kwam in 1 keer zeg maar
In Rook Opgegaan
Citeer
Privébericht
Naar profiel
In Rook Opgegaan

dit lijkt me een gevalletje van de carburateur die verstopt is?

electronicasmurf
Citeer
Privébericht
Naar profiel
electronicasmurf

Ja, maar daar maakt ie geen lawaai van.

wat lawaai kan maken zijn lagers of de zuiger die te krap zit, maar dan maakt ie pas herrie na een tijdje. Koppeling zou ook nog kunnen, is een zwak punt bij de ilo mm540 blokjes



Over dit topic

Gestart 1 April 2012 door Iply

Laatste reactie door Iply


Meest recente posts

Motorbeugels nu op mp
Weet niet meer wie er laatst beugels zocht voor de motorophanging,...
16 September | 22:18 uur door Ouwe Luuk

gegevens coda
Het brommer VIN nr. 314380 Boek 16, pagina 154: Datum:...
16 September | 19:18 uur door Geert

Voorstellings rondje
Gefeliciteerd met t kenteken. Nog een technische keuring gehad ook?
15 September | 18:22 uur door Ouwe Luuk

Gezocht balhoofdset voor SE50
Ik bedoel de lagerschalen incl de kogels. Een foto lukt wel maar...
15 September | 12:58 uur door nwam69

Dikte kabels
Dank voor deze info!! Gr. Koos
14 September | 20:52 uur door Koosolex

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: