Forum

Dit is een topic in Forum » De Werkplaats » Motorisch » Sport 3V lijkt niet meer te ontkoppelen?

notbramkorsten
Citeer
Privébericht
Naar profiel
notbramkorsten

Pas geleden een Sparta Sport 3V gekocht. Hiervan moesten de versnellingskabels vervangen worden omdat deze waren afgebroken. (Zie mijn andere post) Dit zomder veel problemen gedaan en afgesteld, en het blok leek weer perfect te lopen. Schakelen ging goed en alle versnellingen waren te vinden. Na een aantal minuten rijden probeerde ik echter omhoog te schakelen naar de 3e versnelling toen ik een raar geluid hoorde (soort getik) waarna de brommer langzaam tot stilstand kwam. Nu krijg ik het blok nog steeds perfect gestart, maar hij pakt geen versnellingen meer. Schakelen gaat prima, maar het achterwiel gaat niet mee.

Weet iemand wat dit zou kunnen zijn? Een koppeling die niet meer ontkoppelt? 

johnstoffelen
Citeer
Privébericht
Naar profiel
johnstoffelen

Hoi,

Als je het dekseltje van het linker carterdeksel loshaalt zit dan alles nog op zijn plaats. Bedoel dan de moer v/h tandwiel of de trekmoer van de versnellingsas, is de trekstang van de versnelling niet gebroken?

Het lijkt mij niet de koppeling.

 

Gr. John

job hoornstra
Citeer
Privébericht
Naar profiel
job hoornstra

mogelijkerwijs een spie kapot gelopen?

electronicasmurf
Citeer
Privébericht
Naar profiel
electronicasmurf

Zolang je de brommer nog kan starten is de koppeling goed.
Ik vermoed dat de groefmoer los is, of de trekspieas uit de trekspie. Kan ook nog erger; trekspie gebroken. Het vreemde is wel dat ie dan exact tussen een versnelling/in z´n vrij ermee gestopt is.

Zoals al geschreven het kleine dekseltje los en kijken of daar alles nog meebeweegt tijdens het verdraaien van het handvat.

notbramkorsten
Citeer
Privébericht
Naar profiel
notbramkorsten

Deksel eraf gehaald en alles zit nog op zijn plek. (Sorry voor een gebrek aan correcte termen) De min die vanaf de versnellingshendel het blok ingaat zit nog vast en beweegt goed mee. Er lijkt verder niets afgebroken en alles draait nog gewoon. Even voor te checken, ik kijk tegen een grote schijf aan aan de linkerkant en de trekmoer van de versnellingsas. Daar ziet alles er prima uit

notbramkorsten
Citeer
Privébericht
Naar profiel
notbramkorsten

Electronicasmurf kun je hier iets meer over uitleggen. Waar vind ik deze onderdelen? Het kleine dekseltje aan de linkerkant van de brommer (als je er op zit) heb ik er af gehaald en alles lijkt hier prima op zn plek te zitten. 

 

User electronicasmurf zei:

Zolang je de brommer nog kan starten is de koppeling goed.
Ik vermoed dat de groefmoer los is, of de trekspieas uit de trekspie. Kan ook nog erger; trekspie gebroken. Het vreemde is wel dat ie dan exact tussen een versnelling/in z´n vrij ermee gestopt is.

Zoals al geschreven het kleine dekseltje los en kijken of daar alles nog meebeweegt tijdens het verdraaien van het handvat.



Over dit topic

Gestart 25 Juni 2018 door notbramkorsten

Laatste reactie door notbramkorsten


Meest recente posts

Hulp gezocht bij een achterwiel GI 50 Sport
20 September | 16:43 uur door Mark Voskamp

Voorstellings rondje
Hallo allemaal ik heb een oude Sparta brommer gekocht, zonder...
19 September | 21:36 uur door S Postma

Hulp gezocht met een sparta happy (Sachs 504/1
Hallo allemaal,Ik heb reeds een Sparta Happy gekocht om op en neer...
19 September | 19:13 uur door M K Young

Motorbeugels nu op mp
Weet niet meer wie er laatst beugels zocht voor de motorophanging,...
16 September | 22:18 uur door Ouwe Luuk

gegevens coda
Het brommer VIN nr. 314380 Boek 16, pagina 154: Datum:...
16 September | 19:18 uur door Geert

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: