Forum

Dit is een topic in Forum » De Werkplaats » Motorisch » Versnellingen bijstellen Sport 3V

FW91
Citeer
Privébericht
Naar profiel
FW91

Hallo allemaal,

Gister was een van de twee schakelkabels los is geraakt in het handschakelmeganisme van mij Sport 3V bij het schakelen. Een van de twee kabeltjes was uit het ijzeren opschoefstukje geschoten waardoor ik hem niet in zijn 0, 2 en 3 kon zetten. Ik heb het schakelhandvat even los gemaakt, het ijzeren opschoefstukje op het kabeltje weer goed vast geschroefd, deze weer in het uitsparinkje gedaan waar hij in hoort. Daarna het handvat weer dicht geschroefd. Het schakelen gaat weer prima, alleen hij wil bij het schakelen soms wel eens uit zijn 2 springen en gaat ook wat lastig in zijn vrij. Ik heb het idee dat ik de kabeltjes iets moet bijstellen om hem weer wat strakker te laten schakelen. Ik ben het technische gedeelte allemaal nog een beetje aan het leren, kan iemand mij tips geven hoe ik dit het beste kan doen?

Maarten
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Maarten

ik vermoed dat je de kabel inderdada iets moet bijstellen of lossen, mocht je het niet zien zitten om het zelf te doen of hulp willen, zo te zien woon je om de hoekWink

 

sowieso even voor iedereen die 3v kabels aanlegt, vaste soldeernippels bovenaan in het handvat, schroefnippels op het blok.

Schroefnippels in het handvat breken op den duur af vanwege de draaibeweging.

FW91
Citeer
Privébericht
Naar profiel
FW91

Hoi Maarten,

Bedankt voor je reactie! Heb er net nog even naar gekeken en heb het kabeltje dat de schakelhefboom naar 0, 2 en 3 trekt iets bijgesteld bij het handvat. Heb daarna even een blokje om gereden en denk dat hij zo al wat strakker schakeld. Van het weekend ga ik even een wat langer stukje rijden om te kijken of hij beter in zijn 2 zit en naar 0 schakeld. Smile Ik woon volgens mij inderdaad niet erg ver bij jou vandaan (woon in Loosduinen) Wink Als blijkt dat hij toch nog niet helemaal lekker schakelt kan ik dan een keer even met jou er naar kijken?

Maarten
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Maarten

Da's inderdaad lekker dichtbij, is voor mij vanuit Leidschendam enkel even het centrum van Den Haag doorkruizen en de Loosduinsekade af tuffen.

0 naar 2 en vice versa is waar het het eerst op mis gaat met de schakeling. Ik test het altijd nog even extra door een paar keer op en neer te schakelen van 0-2-3 en vervolgens weer 3-2-0 en vervolgens een paar keer 3-0, maar houd er bij 3-0 wel rekening mee dat de bak een a twee tellen nodig heeft eer hij goed door de tandwielen geschoven is.

Schakelen overigens altijd doen met de wielen rollend/draaiend, anders kan het zijn dat de schakelsteen tegen een tandwiel blijft hangen.

FW91
Citeer
Privébericht
Naar profiel
FW91

Heb vanmiddag nog even de schakelkabeltjes iets bijgesteld en wat langere stukken gereden om het schakelen even te testen. Hij schakel nu beter, hij schiet niet meer uit z'n 2 en gaat ook weer netjes in 0 LaughingIk hoorde van verschillende kanten dat het misschien handiger is om de schakel kabeltjes te vervangen door een met een vaste nippel i.p.v. de opschroefstukje die er nu bij mij opzitten in het handvat. Zijn er nog van deze schakelkabeltjes met een vaste nippel te krijgen voor een Sport 3V? 

sparta_333
Citeer
Privébericht
Naar profiel
sparta_333

Je kan deze vinden per stuk of in een bromfietskabelset van www.cable-shop.nl WinkOver dit topic

Gestart 19 Augustus 2013 door FW91

Laatste reactie door FW91


Meest recente posts

G49 valt uit.
Geen koude bougie muurvast in n hete motor draaien heb ik weleens...
5 Augustus | 08:39 uur door Ouwe Luuk

JLO GA50 koppeling mist
Je mist overigens niet de koppeling maar de kruisveer +borgring en...
25 Juli | 13:26 uur door pjotr

Sparta beenscherm te koop
Ja, precies. Een zeldzame verschijning en ook nog in originele staat.
24 Juli | 10:22 uur door Jeenmarum

Benzinetank sparta sport gi49
Gezocht een benzinetank voor sparta sport uit 1966, 2v
19 Juli | 16:46 uur door Kees

Sparta switch
Ik kwam deze sparta switche elektrice step tegen op youtube. Nooit...
16 Juli | 19:30 uur door @tje

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: