Forum

Dit is een topic in Forum » De Werkplaats » Motorisch » Vliegwiel JLO G50 M

Forddearborn
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Forddearborn

Hallo,

Ik zal mij eerst even voorstellen, ik ben Arjan de Vries uit het Drentse Roswinkel. Ik rij sinds 2010 met een Sparta SA50 rond. Motor heb ik 2011 gereviseerd en sinds dien veel kilometers gemaakt met gewoon woon werk verkeer maar ook al heel veel zondag middagen hier in de omgeving. Maar door een toch wat gebrek aan comfort op dit model door een wat harde stugge denfield plastic zadel en geen achter vering. Zo rond 2016 marktplaats maar weer eens opgestart en ik vond in de buurt een Grijze GI 50 volledig gedemonteerd en een hele hoop onderdelen. Ik denk dat is hem. Ook voor een prikkie was ik koopman. Deze meneer was zelf een GI50 aan het opknappen en had deze als donor gebruikt. Gezien de lage aankoopprijs en een marktplaats die vaak vol staat durfde ik het aan. Alles in de auto geladen en thuis inventariseren. Er misten wel wat dingen maar goed ik had geen haast en zoeken in de bakken op beurzen vind ik ook een leuke hobby. De JLO was al eerste aan de beurt. Hier mankeerde en miste wel behoorlijk wat aan. Op Marktplaats een oude sloop Batavus gekocht. Hier miste ook wel wat aan het blok, maar kon goed van 2 een maken. Nieuwe lagers en pakkingen zijn ook goed te krijgen, vergeleken met de revisie van m'n Sachs saxonete ook een redelijk makkelijk klusje. Cilinder honen, NOS stuivertje op de kop getikt een goede koppeling van 2 gemaakt en ook naar goed zoeken het juiste tandriemetje gemonteerd. Toen was het frame aan de beurt. Kwam er al snel achter dat de onderdelen die ik miste dus ook de schaarste en duurste zijn. Maar ik heb al heel wat overwonnen en veel informatie van de sparta site zowel bij documenten als hier in het forum kunnen gebruiken. Nu is er nog 1 probleem waar ik niet uit kom namelijk. Het deksel aan de vliegwiel zijde past met gemonteerd vliegwiel niet. Het forum doorgespit en ik lees dat er een bosch onsteking op kan zitten en een Norris. Toen ik de Batavus donor kocht zat hier een ontsteking op, maar was ook het deksel niet bij maar die had ik ja nog. Dus deze onsteking gemonteerd op mijn blok en alles past heb ook vonk. Maar nog geen deksel die dicht wil. Breedte van vliegwiel gemeten en beurs in Zuidbroek alle vliegwielen bij langs en ja er was ook nog een iets smallere en kwam ook nog van een JLO. Nou bingo zou je zeggen, maar niet dus. Nou is mijn vraag wat kan ik nog doen dit op te lossen. Zoektocht op Google naar ELZJE Norris geeft mijn geen duidelijk heid. Op mijn grondplaat zitten wel een bosch ontsteking en lichtspoel. Kom ik weg met dan een Norris vliegwiel? Zijn er diepere zij deksels van de latere types waar een Bosch ontsteking op zit? Ik heb nog ruimte zowel voor als achter de spoelen. Het zou toch niet zo zijn dat zelfs mijn krukas van een oud type is en deze dus verder uit het blok steekt? Wie heeft voor mij een antwoord zodat ik mij JLO eens aan de gang kan maken. Alvast bedankt 

Forddearborn
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Forddearborn

Nog even een paar foto's ter verduidelijking Laughing

pjotr
Citeer
Privébericht
Naar profiel
pjotr

Hallo Jan, van harte welkom hier. Er zijn inderdaad verschillende vliegwiel deksels voor een JLO en voor het type Bosch ontsteking dat jij nu op je JLO hebt zitten heb je inderdaad het diepere deksel nodig.
In 1963 / 64 is JLO overgegaan naar de nieuwere Bosch ontsteking voor de JLO G50.
Het serie nummer van de diepere deksels eindigt op 30, die van de ondiepe deksels op 20 of 14.

Gr. Peter.
 

Forddearborn
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Forddearborn

Hallo Peter, 

Heel erg bedankt, daar krijg ik weer een beetje moet van. Ik was al bang dat het misschien nog wel rigoureuzer moest. Met deze precieze informatie kan ik weer verder zoeken. Heel erg bedankt, en een fijne dag verder.

M.v.g 

Ouwe Luuk
Citeer
Privébericht
Naar profiel
Ouwe Luuk

Als t niet teveel scheelt kun je er voorlopig misschien een dikkere kurken pakking tussen maken, om zo wat ruimte te creeeren. En verder speuren naar het juiste vliegwieldeksel. Zou t JLO museum er eentje voor je hebben misschien?

Groet Ronald

henkp
Citeer
Privébericht
Naar profiel
henkp

Tuurlijk,een kurk pakking van 2 cm dik........FrownOver dit topic

Gestart 11 Oktober 2020 door Forddearborn

Laatste reactie door Forddearborn


Meest recente posts

Slippen van de koppeling van sparta 2v uit 76
Volgens t boekje is t 13-32 tandwielverhouding. Groet Ronald
13 Augustus | 22:12 uur door Ouwe Luuk

Olie verversen Sachs 50/3
Ooh hee dat is interessant Pjotr! Ik wist niet dat Sachs zelf ATF...
12 Augustus | 23:55 uur door FW91

Vraagjes.....
Rinky toys heeft de handels kijk daarvoor bij puch met...
11 Augustus | 18:05 uur door @tje

G49 valt uit.
Geen koude bougie muurvast in n hete motor draaien heb ik weleens...
5 Augustus | 08:39 uur door Ouwe Luuk

JLO GA50 koppeling mist
Je mist overigens niet de koppeling maar de kruisveer +borgring en...
25 Juli | 13:26 uur door pjotr

Facebook

Like ons op Facebook en blijf zo op de hoogte van de club: